Foto: Bildbyrån

Kanonlopp av Fougberg i debuten

Publicerad

Charlotta Fougberg gjorde sitt första maraton och imponerade direkt. Hon gick i mål på 2.29.40, det bästa maratonloppet sedan 2013. – Jag är supernöjd med att jag kommer under 2.30 i min maratondebut, som helhet har jag gjort ett fantastiskt lopp, säger Fougberg till SVT Sport.

Det blev en utmärkt maratondebut för Charlotta Fougberg när hon i Sevillas maraton slutade sexa på imponerande tiden 2.29.40. Hon klarade VM-kvalgränsen till höstens VM i Doha med över sex minuter.

Det var det snabbaste maratonloppet som en svenska gjort sedan Isabellah Andersson sprang på 2.26.05 i Dubai 2013.

– Jag är supernöjd att jag kommer under 2.30 i min maratondebut. Som helhet har jag gjort ett fantastiskt lopp. Jag kände mig stark i slutet och kunde hålla farten. Jag var beredd på att något kunde hända under loppet men inget hände, det som hände var att jag fick en grym tid.

– Jag fick ont i en tå efter 10 km men sedan slutade jag tänka på det när det kom annan smärta under loppet. Sen när jag gick i mål upptäckte jag att hela min sko var blodig. Men det gick ju bra ändå, säger Fougberg till SVT Sport.

Hur kändes det inför loppet, trodde du på en sådan här bra tid?

– Jag har inte haft några problem inför och har kunnat träna väldigt bra. Allt har gått enligt plan så vi visste att det kunde gå fort. Jag har försökt tänka på allting och det är väl mitt starkaste kort med planering inför.

Vad betyder det här för fortsättningen?

– Jag måste smälta, vet inte om jag ska satsa på mara men det är en otroligt bra debuttid och jag får åka hem och fundera på vad det är jag vill springa, jag älskar och springa och maraton är ju perfekt då för då för man springa mycket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer