Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Karsten Warholm besegrad på Diamond League i Zürich

Uppdaterad
Publicerad

Normalt sett dominerar han.

Men på Diamond League-galan i Zürich räckte inte norske Karsten Warholm till då han besegrades av Kyron McMaster med tre hundradelar.

– Jag känner champagnen i låren från segerfesten, säger norrmannen till SVT Sport.

På förra helgens friidrotts-VM tog han sitt tredje guld på 400 meter häck. Det var han först med någonsin. Men han verkade inte vara helt stärkt av det.

Silvermedaljören Kyron McMaster, från Brittiska Jungfruöarna, fick nämligen revansch från VM. Då pressade han Warholm mot slutet och i Zürich höll han undan från den norske suveränen och vann med knapp marginal.

– McMaster ser nästan lite chockad ut. Det var inte alls den offensiva löpningen på bortre lång från Karsten Warholm. Lite trippande, man såg tendenserna från VM och ut från kurvan hade han inte alls den positionen han brukar ha, säger SVT:s expert Alhaji Jeng.

Efteråt var Warholm tydlig med att han inte är i superform.

– Loppet var helt okej. Jag är inte i min bästa form just nu. Men jag kom hit för att slåss om det, men det blev tufft mot slutet när jag fick mjölksyra. Jag var lite sliten efter firande av VM-guldet. Idag blev jag slagen och det får jag ta som en man, säger han till SVT Sport.

– Jag känner champagnen i låren från segerfesten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.