Karsten Warholm tackar ja till en 100-metersduell mot Armand Duplantis. Foto: Bildbyrån

Warholm säger ja till Duplantis erbjudande om duell

Uppdaterad
Publicerad

Den norske häcklöparstjärnan Karsten Warholm säger ja till en duell på 100 meter mot stavstjärnan Armand Duplantis.

– Men jag har blandade känslor, säger Warholm.

Den norske häcklöparstjärnan Karsten Warholm säger ja till en duell på 100 meter mot den svenske stavstjärnan Armand Duplantis.

Det var på en presskonferens inför Diamond League-galan i Monaco i juli som ”Mondo” Duplantis berättade om sin önskan att få möta världens bästa 400 meter häck-löparen Karsten Warholm i en duell på 100 meter.

Inför kvällens Diamond League-gala i Zürich återupprepade Duplantis sin önskan. Och fick med sig Warholm. Nu handlar det om att hitta en tid som passar båda. När det kan bli vet ingen av dem. Duplantis är redan uppvaktad av Shelly-Ann Fraser-Pryce för en duell på 100 meter som ännu inte blivit av.

Warholm har 10,52 som personrekord

– Jag har lite blandade känslor. Det är länge sedan vi båda sprang 100 meter, men jag vill gärna pröva. Det är nog många som tror att jag kommer att springa fort, men det är inte så att jag kommer att se en nia först, säger Warholm, som har ett personligt rekord på 10,52.

– Jag kommer att vara ”underdog”, säger Duplantis.

– Jag har mest att förlora, säger Warholm och fortsätter:

– Jag vet att Mondo inte skulle ha velat ha det här om han inte hade trott att han kunde vinna och jag skulle inte ha ställt upp om jag visste att jag skulle ha förödmjukat honom.

Warholm tog VM-guld i Budapest och han är världsrekordhållare på 400 meter häck.

Duplantis tog också VM-guld i Budapest och är världsrekordhållare i stavhopp. Han har sprungit 100 meter på 10,69 i godkänd vind och 10,57 i något för mycket medvind (+2,1 m/s).

KLIPP: Duplantis vill utmana Warholm på 100 meter

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Armand Duplantis vill utmana norske stjärnan Karsten Warholm på 100 meter. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.