Armand Duplantis jublar efter världsrekordet (vänster) och hyllas av legendaren Renaud Lavillenie (höger). Foto: Bildbyrån

Konkurrenterna gapade åt Duplantis show: ”En virvelvind av spänning”

Uppdaterad
Publicerad

Armand Duplantis bjöd på show och världsrekord i polska Torun.

Vid sidan av stod konkurrenterna och bara gapade.

– Det var en otrolig uppvisning och det är inte varje dag man får bevittna historia på det här sättet, säger kanadensaren Shawnacy Barber till SVT Sport.

Hyllningarna haglar över stavhopparen Armand Duplantis efter det nya världsrekordet 6,17.

SVT Sport var på plats i polska Torun i går och pratade med lyriska konkurrenter efteråt.

– Det var en virvelvind av spänning att följa honom i dag. Det tidigare rekordet har stått så länge och det är otroligt spännande att följa ”Mondo” som har så stor potential, säger Shawnacy Barber till SVT Sport.

Matthew Ludwig fyller i:

– Jag ser ingen anledning till att han skulle sakta ner utan jag tror att han kommer fortsätta att höja ribban för oss alla. Han är i otrolig form och jag hoppas för allas skull att det håller i sig över OS i Tokyo.

Bubka och Lavillenie hyllar

Fransmannen Renaud Lavillenie – som hade det tidigare rekordet på 6,16 från februari 2014 – har lagt ut en bild i sociala medier där han gratulerar sin ”lillebror” Duplantis till rekordet.

Legendaren Sergej Bubka twittrar: ”Fantastiskt! Stort grattis till Armand och hans föräldrar. Det är bra för friidrotten att ha sådana talanger. Lycka till i framtiden. Mot högre höjder”.

I skymundan av svenskens världsrekord slog rivalen Sam Kendricks amerikanskt inomhusrekord med att hoppa 6,01 i franska Rouen vid en specialgala för stavhopp med en uppbyggd ansatsbana.

Efteråt hälsar han till ”Mondo” i sociala medier.

– Jag kan inte tänka mig något bättre för den här sporten just nu. Om du är ett fan av sporten måste du bara älska den här dagen.

KLIPP: Här sätter Armand Duplantis världsrekordet 6,17

ARKIV: Se Renaud Lavillenie världsrekord på 6,16 från 2014

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.