Sagnia om starka relationen till tränaren: ”Det är amazing”

Uppdaterad
Publicerad

I åtta år har de samarbetat.

Med tiden har Katrin Klaup, 66, vuxit ut till mer än bara en tränare för Khaddi Sagnia, 25.

– Hon är nästan som en mammafigur för mig, säger stjärnan till SVT Sport.

Längdhopparen Khaddi Sagnia är tillbaka efter sin svåra knäskada och på en tävling i Växjö i helgen slog hon till med 6,67 som är nytt världsårsbästa.

SVT Sport stämde träff med stjärnan där hon trivs allra bäst – i träningslokalen.

– Det är här mitt hjärta ligger. Jag älskar att vara här. Oavsett hur det har gått, mina skador och allting, varje gång jag kommer in hit så försvinner allt annat. Det är helt otroligt, säger Sagnia.

För åtta år sedan började friidrottstränaren Katrin Klaup ta hand om Sagnia, som då satsade på tresteg. Efter en korsbandsskada gick Sagnia över till längdhopp, och där har hon klättrat upp i världstoppen under Klaups ledning.

– Katrin betyder otroligt mycket, hon är nästan som en mammafigur för mig. Att ha en person som är så lik dig själv, det är amazing. Vi har kul tillsammans och förstår varandra. Hon tillåter mig att vara den jag är, säger 25-åringen och fortsätter:

– På träningarna är vi koncentrerade på det vi ska göra, men efteråt kan vi larva oss och skratta hit och dit.

Se hela reportaget här:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.