Khaddi Sagnia har genomgått två korsbandsoperationer i karriären. Foto: Bildbyrån

Khaddi Sagnia kan göra comeback i sommar

Uppdaterad
Publicerad
Khaddi Sagnias rehabilitering efter korsbandsskadan går bra. Nu kan längdhopparen göra comeback redan i sommar.
– Det går mycket bättre än man kunde tro från början, säger förbundskapten Karin Torneklint till Aftonbladet.

I februari skadade sig Khaddi Sagnia under ett häcklopp i Nordenkampen. Hon sprang in i andra häcken och efter magnetröntgen stod det klart att korsbandet i vänster knä var av.

Hon tvingades därmed till sin andra korsbandsoperation i karriären och med en rehabprognos på fyra till sex månader var VM i Doha i farozonen.

– Jag får helt enkelt känna av hur det går med rehaben efter operationen. Nu vill jag bara fokusera på att göra rehaben så bra som möjligt och komma tillbaka starkare och bättre efteråt, sa Sagnia till SVT Sport då.

”Gäller att skynda långsamt”

Och rehabiliteringen går bra för 24-åringen, och enligt förbundskapten Karin Torneklint kan en comeback vara aktuell relativt snart.

– Hon tränar på bra och kan kanske göra någon tävling redan i sommar. Men man ska inte hoppas för mycket. Det gäller att skynda långsamt, säger Torneklint till Aftonbladet.

Huruvida VM i Doha i september-oktober kan vara aktuellt vill hon inte riktigt svara på.

– Jag tänker inte på det. Kan hon göra någon tävling är det bra för att sedan komma igång till inomhussäsongen och inne-VM i mars.

För att Sagnia ska få en biljett till VM måste hon hoppa 6,72.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer