Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Khaddi Sagnia. Foto: Bildbyrån

Khaddi Sagnia sexa i EM-finalen

Uppdaterad
Publicerad

Khaddi Sagnia slutade sexa i EM-finalen med ett hopp som mätte 6,61 meter – över tre decimeter från hennes säsongsbästa på 6,95.

– Det var en bra känsla idag. Men en sjätteplats och det resultatet, inte nöjd alls, säger hon till SVT Sport.

Khaddi Sagnia var illa ute i det tredje hoppet i finalen i München. Hon inledde med ett övertramp och i det nästa var hon i stället 30 centimeter från en perfekt plankträff och landade på blygsamma 6,26 meter.

Då var hon tvungen att förbättra sig rejält för att få hoppa vidare. Och det gjorde hon också, med liten marginal. Det tredje hoppet mätte 6,47 meter.

Sedan fortsatte hon att hoppa längre. Det femte hoppet mätte 6,61 meter och det blev också hennes längsta hopp. Det räckte till en sjätteplats och Sagnia får fortsätta vänta på sin första mästerskapsmedalj utomhus.

– Khaddi är jättetrött. Hon är inte återhämtad, speciellt mentalt. Jag visste att hon kunde göra ett, maximalt två långa hopp, säger tränaren Katrin Klaup till SVT Sport.

Guldet gick till den serbiskan stjärnan Ivana Vuleta som har sagt att EM i München var hennes sista stora mästerskap. Hon satte ett säsongsbästa med 7,06 meter. Tyskan Malaika Mihambo tog silver och bronset gick till Jazmin Sawyers, Storbritannien.

– Det räckte inte så långt idag för mig. men jag gjorde mitt bästa. Nu är det väldigt skönt att det här är över, jag ska inte ljuga, säger Sagnia.

Senast någon hoppade över sju meter i ett EM var i Budapest 1998 då Heike Dreschler vann på 7,16 meter.

I kvalet blev Sagnia sjua med 6,59 som längsta hopp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.