Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Khaddi Sagnia berätta om den jobbiga tiden. Foto: Bildbyrån

Khaddi Sagnia om jobbiga tiden under skadan: ”Väldigt jobbigt”

Uppdaterad
Publicerad

Khaddi Sagnia skriver upp SM på listan av missade tävlingar under säsongen.

Nu öppnar hon upp om den svåra tiden då hon har dragits med en knäskada.

– Det har varit en väldigt, väldigt jobbig tid och väldigt stressigt då jag inte har kunnat förbereda mig som jag har velat, säger hon till SVT Sport.

Hör intervjun med Sagnia i spelaren ovan.

Längdhopparen Khaddi Sagnia dragits med en knäskada hela säsongen. Nu senast ställer hon in SM i Söderhamn som går av stapeln 28-30 juli. Och nu öppnar 29-åringen upp om tiden under skadan.

– Det har varit en väldigt, väldigt jobbig tid och väldigt stressigt då jag inte har kunnat förbereda mig som jag har velat. Nu har det ändå gått en lång tid som jag har förlorat för att jag har haft den här svullnaden, säger hon till SVT Sport och fortsätter:

– Man kan inte göra mer än vad vi har gjort. Det har varit väldigt mycket vila, återhämtning och dra ner på tempot i träningen för att dra ner på svullnaden.

Friidrotts-VM är mindre än en månad bort då det drar i gång 19 augusti och tiden börjar bli knapp för Sagnia.

– Bara tanken av att inte kunna träna för att förbereda mig för att prestera så bra som möjligt på VM har självklart stressat mig men samtidigt har jag haft tålamod i det hela. Det är det enda jag har kunnat ha, jag har inte velat stressa upp mig ännu mer trots att stressen finns där och tiden går.

– Nu är det en månad kvar till VM och jag försöker göra det bästa jag kan så får vi hoppas på att det håller. Är det så att det känns jättebra då åker jag, känns det inte bra stannar jag hemma och fokuserar på nästa års OS istället, säger Sagnia.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.