Kinsey: ”Jag behöver verkligen det här – en boost”

Uppdaterad
Publicerad

Erika Kinsey fick med sig ett nytt fint resultat i Oslos Diamond League-tävling på Bislett Stadion. Hon tangerade sitt årsbästa på 1,96 och slutade tvåa.

– Det var skönt att få med sig 1,96 igen, jag trodde det inte innan. Det kändes lite tyngre men skönt att ha fått den här stabiliteten. Jag ska inte vara som bäst förrän i september, säger Kinsey till SVT Sport.

– Jag behöver verkligen det här och att tro på mig själv och få hoppa på de här höjderna. Jag har inte alltid trott på mig själv och behöver boosta mig, förklarar Kinsey.

Hon tog hoppet i solskenet i det tredje försöket och ribban darrade lätt. Sedan försökte hon på nya personliga rekordet 1,98 (har 1,97 som personligt rekord) utan att vara riktigt nära.

Lasitskene vann på nytt världsårsbästa 2,01

Kinsey var den enda tillsammans med suveränen, 2,06-hopparen, Maria Lasitskene som var felfri upp till 1,91.

Lasitskene vann tävlingen på 2,01 med darr på ribban, vilket var nytt världsårsbästa. Den ryska kollegaren Anna Tjitjerova hoppade 2,00 i Moskva i tisdags, men får inte tävla internationellt på grund av IAAF:s generella avstängning.

– Jag får erkänna att det inte var så tufft som jag räknat med. Det blev också bättre när solen började skina. Jag är glad över att vara tillbaka i toppen på världsbästalistan, säger Lasitskene till Diamond League.

Höjdpunkter från Diamond League, Oslo:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.