Kinsey på pallen i Diamond League-debuten

Uppdaterad
Publicerad

Erika Kinsey klarade av sin Diamond League-debut med att kämpa sig över 1,94 i tredje försöket och nå pallen. Och vann sina första prispengar.

Det var med stor vilja och kraftig darr på ribban som svenskan klarade.  Hon försökte sedan på 1,97 men var inte riktigt nära. Men det räckte till tredje plats och en Diamond League-poäng.

– Ja, helt okej. Jag borde vara nöjd men jag ville så gärna ha med mig 1,97. Det var lite svårt i motvinden och jag spände mig nog lite grann. Jag var väldigt nervös och försökte bara gå in i min bubbla, säger Kinsey till SVT Sport.

Tjänade sina första prispengar

För sin insats fick hon ta emot nästan 34 000 kronor, hennes första som professionell aktiv. Hon har avsagt sig sitt stipendium från universitet i Missouri för att kunna dra in pengar på friidrotten.

Kinseys personbästa är från lag-EM vid midsommarhelgen då hon klarade 1,97 och slog igenom för en större allmänhet.

– Hon gjorde en riktigt bra premiär i ett stort Diamond League-sammanhang, säger SVT Sports expert Kajsa Bergqvist.

Tjitjerova gav ett styrkebesked

Anna Tjitjerova tog stora steg mot gammal fin form och klarade 2,03 i sitt tredje försök och förbättrade sitt årsbästa med hela nio centimeter. Det var även ett nytt världsårsbästa med tre centimeter. Men ryskan nådde inte Kajsa Bergqvists banrekord på 2,04.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.