Se Kjell Isakssons världsrekord i stavhopp. (Ur Mästarnas Mästare) Foto: Bildbyrån

Stavhoppslegendaren Kjell Isaksson: ”Det var otroligt”

Uppdaterad
Publicerad

Kjell Isaksson, 71, var Sveriges enda världsrekordhållare i stavhopp.Fram till i kväll.– När ”Mondo” hoppar är det aldrig någon fara, han har världens kontroll, säger Isaksson om Armand Duplantis 6,17.

Kjell Isaksson, som satte världsrekord i stavhopp tre gånger på 1970-talet, har varit en av Armand Duplantis stora förebilder. 71-åringen missade kvällens tävling men var snabb att gratulera via Facebook.

– Det var otroligt. Han är så överlägsen och har en sån stil att han har full kontroll på hoppen. Det är inget extremt för honom, han har varit så bra hela tiden,säger Isaksson.

– I mina ögon är han inte 20 år, han har hoppat så länge. Han har varit elithoppare i fem år, så åldern tänker jag inte på. Det är hur han hoppar, det är utklassning.

”Aldrig någon fara”

Stavhoppslegendaren är fascinerad av ”Mondo” sätt att hoppa.

– När Renaud Lavillenie hoppade 6,16 så var det som att man blundade för att han hade en sån böj så det såg ut som att han kunde flyga åt alla håll. Men när ”Mondo” hoppar är det aldrig någon fara, säger Isaksson.

Det värmer i hjärtat hos 71-åringen att grenen nu kanske får ett uppsving.

– Det är jättekul att det går så bra för honom och att det kanske blir ett uppsving i stavhopp. Det kommer att bli en extra kick, det tror jag, säger Isaksson.

Se Duplantis världsrekordhopp

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.