Fyran Kramer utslagen: ”Orkade inte riktigt”

Uppdaterad
Publicerad

Andreas Kramer blev fyra i det första försöksheatet på 800 meter på tiden 1.46,74 och fick vänta till det fjärde heatet innan han blev utslagen.

– Klart att jag hade velat ha en av de tre topplaceringarna men jag orkade inte riktigt, säger Kramer till SVT Sport och är besviken på tiden direkt efter loppet.

– Jag hade velat ha en bättre tid för att vara säker på att gå vidare, det är ingen supertid och det kanske inte räcker, funderar Kramer, en fundering som visade sig stämma.

Friidrotts-VM

Kramer var offensiv och låg i täten större delen av loppet. På upploppet gick det lite trögre och favoriiten Donavan Brazier kunde glida upp och vinna heatet på 1.46,04.

De tre första i heatet gick direkt vidare till semifinal och Kramer hoppades på att ta en av de sex bästa tiderna. Det var sex heat. Det krävdes 1.46,29 för att ta sig vidare på tid.

Emmanuel Korir från Kenya var snabbast med 1.45,16.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet