Andreas Kramer. Foto: TT Nyhetsbyrån

Kramer: ”Det har varit lite frustrerande”

Uppdaterad
Publicerad

Andreas Kramer slog idag sitt svenska rekord på 800 meter på en friidrottsgala i tjeckiska Ostrava. Den nya tiden lyder 1.44,47 och är över en halv sekund bättre än det tidigare rekordet.

– Det känns väldigt bra. Det känns skönt, säger 23-åringen till SVT Sport.

Kramer har vid flera tillfällen under säsongen bara varit några hundradelar från att slå sitt eget rekord, men idag kom fullträffen.

– Jag har känt hela säsongen att jag har varit tillräckligt bra för det och att äntligen få gå under kändes skönt, säger han.

Kände du att det skulle ske idag?

– Ja, faktiskt. Det är inte alltid som jag har känt så, men idag har jag känt det hela dagen egentligen. Jag sa till min tränare att 'idag blir det svenskt rekord' och det blev det också. Jag har varit inställd på det hela dagen.

Kramer beskriver en lättnad efter att han krönt en fin säsong med ett kanonlopp.

– Jag har haft en stabil nivå på 1,45 och det är inga dåliga tider jag har gjort då. Nästan alla lopp jag har gjort i år har varit på 1,45 och det är jag väldigt nöjd med att ha som stabil nivå. Men det har varit lite frustrerande då folk som har kollat mina lopp nästan har tyckt lite synd om mig för att jag inte har slagit mitt rekord utan varit hundradelar ifrån.

– Att jag slår det med ganska god marginal känns väldigt skönt, säger han.

Svensken kom tvåa efter britten Jake Wightman.

– Vi var väldigt många i loppet, nästan så många man kan vara i ett 800-meterslopp. Det handlade mycket om att ta en bra position i början och ligga med. Jag är nöjd över att jag med 300 meter kvar valde att gå för det och inte fega. Det tycker jag att jag lyckades bra med.

Nu väntar en säsongsavslutning i Zagreb.

– Startfältet ser starkt ut i Zagreb så får vi se hur det går där. Jag ska ladda upp för det som en säsongsavslutning och så får vi se om jag kanske kan springa ännu snabbare, säger Kramer.

KLIPP: Svenskt rekord av Andreas Kramer

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.