Röriga turerna för Kramer – polackens motprotest gick igenom

Uppdaterad
Publicerad

Många blev turerna efter Andreas Kramers semifinal på 800 meter.

Först stängdes svensken av polacken, Mateuz Borkowski, i loppet som efter målgång diskades. Kramer därmed vidare till final men efter att polackens motprotest gått igenom är Kramer åter utanför finalen.

– Han gick in ganska tufft på mig. Domarna diskade honom direkt, sa Andreas Kramer till SVT Sport efter loppet.

Svesken inledde EM-semifinalen bra och ledde efter knappt ett varv.

Men vid inledningen av det andra och avslutande varvet klev polacken Mateuz Borkowski in framför Kramer och stängde svensken som hade en högre fart han aldrig fick chansen att utnyttja.

”Får inte snäva in som han gör”

I stället orkade Kramer inte att ta sig tillbaka in i loppet och var bara trea i mål där de två första tog sig vidare till final. Britten Jamie Webb var den andra utöver Borkowski som besegrade Kramer.

Men efteråt kom först beskedet att polacken blivit diskad för sitt tilltag vilket innebär att Kramer var klar för final.

Motprotest

– Jag hörde att de (Polen) har lämnat in en motprotest, så det är inte helt bestämt än hur det blir men just nu ser det ut som att jag är i final, sa Kramer till SVT Sport efter semifinalen.

– Jag sprang dåligt i dag men jag tycker att jag förtjänar att vara i final, fortsatte 23-åringen.

SVT:s expert Alhaji Jeng sa så här om händelsen:

– Man får inte snäva in så som han gör. Vi får för svenskt vidkommande hoppas på att protesten inte går igenom och att Kramer får springa final, sa Jeng.

Nu, vid klockan 21.00 på lördagskvällen, kom beskedet att Borkowskis protest gått igenom och Kramer därmed åter är utanför morgondagens final.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.