Kramer tog hem guldet utan att imponera

Uppdaterad
Publicerad

Andreas Kramer var storfavorit till SM-guldet på 800 meter, och kom i storform efter att ha slagit nytt svenskt rekord i onsdags.

Men någon storseger blev det inte.

Kramer vann på 1.49,19, 65 hundradelar före tvåan Joakim Andersson.

– På SM går jag oftast bara för vinsten, säger Kramer till SVT Sport.

Andreas Kramer, Ullevi, har imponerat under inomhussäsongen och slagit ett nytt svenskt rekord på 800 meter på 1.45,09. Det blev dock inte en lika vass tid i dag från Kramer som inte la fokus på en ny topptid.

– Jag ville se hur de andra sprang. Det var fajt om EM-platser och jag ville inte vara ivägen. Jag ville ha ett tempo som folk kunde kvala på, säger Kramer.

Men han sprang hur som helst tillräckligt fort för att vinna guld ändå. 1.49,19 sprang han in på efter en stark avslutning där han inte gav närmast jagande Joakim Andersson, Spårvägen, någon chans. Anderssons tid blev 1.49,84. Bronset tog Felix Francois, Örgryte, på 1.50,18.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.