Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Kramer vill sluta cirkeln på Tingvalla IP: ”Hade varit kul”

Uppdaterad
Publicerad

Andreas Kramer satte sitt första svenska rekord på 800 meter på Tingvalla IP i Karlstad. I morgon arrangeras en stor friidrottstävling för sista gången på just den idrottsplatsen och då vill han upprepa bedriften.

– Det hade varit kul, säger han till SVT Sport.

Både 2017 och 2018 satte Andreas Kramer svenskt rekord på Tingvalla IP. Hans nuvarande svenska rekord är från 2020 och ligger på 1.44,47. Det hoppas 25-åringen att han kan radera ut i Karlstad.

– Min förhoppning är att få ett bra lopp så vi kan gå för en snabb tid. Jag satte mitt första svenska rekord här, så det hade varit kul att sätta ett till nu sista gången. Men det får vi se, det är mycket som spelar roll som vanligt. Väder och hur loppet blir, säger han.

Kramer tävlade senast i torsdags på Diamond League-galan i Stockholm och då kändes formen bra.

– Den känns stabil. Jag har haft flera bra lopp och hoppas få lite extra de sista veckorna.

Säsongens största tävling, VM i Eugene, drar igång den 15 juli.

– Det är klart jag har tänkt på VM länge. Det är det man har laddat upp för. Jag älskar mästerskap. Det är en stor del av löpningen för mig. Att ladda upp tillsammans med alla andra och åka dit och prestera på topp.

GP-tävlingen i Karlstad sänds i SVT2 och på SVT Play från klockan 14.55 på söndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.