Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Kramers ilska efter finalen: ”Jag blir påsprungen”

Uppdaterad
Publicerad

Andreas Kramer ledde EM-finalen på 800 meter.

Då blev han trampad på – och brände sedan medaljchansen.

– Det händer alltid sådana här grejer, säger svensken som lämnade in en protest.

Svenske medaljhoppet Andreas Kramer blev bara femma i EM-finalen på 800 meter. Han tog ledningen tidigt i loppet, men var sedan inblandad i en stökig situation.

Kramer fick en knuff i ryggen från fransmannen Benjamin Robert – som även trampade sönder svenskens sko. Därefter tappade Kramer fart och han var aldrig nära i medaljstriden.

Efteråt är han irriterad.

– Jag blir påsprungen. Det händer alltid sådana här grejer... Jag vet inte hur det gick till. Jag blir trampad på. Det störde mig ganska mycket, säger Kramer och visar upp sin söndertrampade sko.

Lämnar in en protest

Han ringde sin tränare Per Skoog direkt efter loppet. För SVT Sport bekräftade Skoog att man har lämnat in en protest mot belgaren Elliot Crestan – som tvingade fram den tilltrasslade situationen.

– Det kan inte leda till någon medalj för vår del. Men om man går på vår linje och diskar Crestan blir Kramer fyra och Amel Tuka (från Bosnien och Hercegovina, nuvarande fyra) får bronset.

Även Bosnien och Hercegovina lämnade in en protest mot Crestan.

– Det är inte första gången han (Crestan) gör så här. Om han har gjort något fel så ska han diskas, säger Skoog.

Protesten avslogs dock och resultaten kvarstår därför.

Spanjoren Adrián Ben vann guldet på tiden 1,47,34. Kramers tid blev 1,48,15.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.