Daniel Ståhl visade på nytt en enorm toppbredd på sina diskuskast vid lag-SM i Malmö. Foto: TT,

Lag-SM: Ståhl vann och sniffade på 70 meter

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Ståhl kastade världsresultatet 69,89 vid lag-SM på ett tryckande hett Malmö stadion. Och underströk på nytt att han är den jämnaste kastaren i världseliten.

– Det var en bra tävling och i bra förhållanden, säger Ståhl.

Ståhl, som tävlar för Spårvägen, lade ut 68-meterskast på träningen och fick sedan på 68,59 i sitt första kast med en vobblande diskus, vilket indikerade att det fanns mer att ge i motvinden.

Det ökade på till vinnarkastet 69,89 i den tredje omgången. Han avslutade kanske något oroväckande med tre ogiltiga kast.

– Det är jättekul och man satsar allt för laget, säger Ståhl till SVT Sport om upplevelsen inför tomma läktare och i ett betydligt mindre format än normalt.

Det var för övrigt nytt banrekord för Malmö stadion. Ricky Bruch kastade sina längsta kast på kastplanen utanför stadion på 1970-  och 80-talen. Ståhls svenska rekord från 2017 lyder på 71,29. I år har han kastat 70,56.

Damerna hade sin tävling varvat med herrarna och Vanessa Kamga, Upsala IF, vann på 56,51.

– Det var jättehärligt och det är klassisk mark med tanke på Ricky Bruch, säger Kamga.

Ståhls kast:

1) 68,59

2) 66,63

3) 69,89

4) – kast i gaveln

5) – kast i gaveln

6) – utanför kastsektorn

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.