Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Thobias Montlers silverhopp i inomhus-EM. Foto: TT

EM-silver för Thobias Montler: ”Det är blandade känslor”

Uppdaterad
Publicerad

Silver 2019.

Silver 2021.

Två silver 2022.

Och nu tog Thobias Montler ytterligare ett silver vid inomhus-EM i Turkiet.

I Ataköy Arena i Istanbul bevisade återigen svenske längdshoppsstjärnan Thobias Montler att han tillhör den absoluta världseliten. 27-åringen blev tvåa i EM på 8.19, ett tangerat säsongsbästa som han klarade i andra försöket.

– Jag är såklart superglad för silvret, men i dag var ambitionen högre. Jag ville ta guldet. Så det är lite blandade känslor, samtidigt är jag glad ändå, säger Thobias Montler till SVT Sport.

Svensken avslutade finalen med tre övertramp, där det sista var tydligt längre än guldhoppet.

– Det är för många, jag måste slipa på den detaljen. Det är den som fäller mig. Jag och Yannick (Tregaro, tränare) justerar för att hitta rätt i ansatsen. Jag måste lära mig att hitta rätt i stället och nypa in steget, säger Montler.

”Sann mästare”

Den enda som hoppade längre än Montler var Miltiadis Tentoglou. Greken, som vann OS-guld i Tokyo, försvarade sitt EM-guld för andra gången och vann på 8.30.

– Det är ingen dålig kille som han (Montler) får stryk av. Han är nästintill en komplett längdhoppare, det enda han saknar är ett VM-guld inomhus. Han har vunnit allt annat och varit dominant de senaste åren. Han är en sann mästare, säger Alhaji Jeng.

– Thobias hade chansen att slå mig i dag. Det var en tuff final, eftersom finalen avgjordes tidigt på morgonen. Jag försökte mitt bästa, och det blev ändå OK till slut. Om finalen hade avgjorts på eftermiddagen så hade vi pratat om en helt annan tävling, säger Miltiadis Tentoglou till SVT Sport.

Thobias Montler har nu knipit silver i tre raka inomhus-EM – Glasgow 2019, Torun 2021 och Istanbul 2023. Dessutom blev han silvermedaljör i såväl VM inomhus som EM 2022.

Hans medalj i detta EM är Sveriges fjärde i mästerskapet. Fanny Roos tog brons i kula, Henrik Larsson i 60 meter och Carl Bengtström i 400 meter.

Thobias Montlers mästerskapsmedaljer

EM: silver 2022

VM inomhus: silver 2022

EM, inomhus: silver 2019, silver 2021, silver 2023

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.