Renaud Lavillenie bjöd på show vid franska mästerskapen. Foto: Bildbyrån.

Lavillenie hoppade över 5,40 med baklängesvolt

Uppdaterad
Publicerad

En av Armand Duplantis svåraste konkurrenter inför EM i augusti, legendaren Renaud Lavillenie, hoppade i helgen över 5,40 efter att ha gjort en baklängeskullerbytta i luften samtidigt som han passerade ribban.

31-åringen gjorde det i kvalet på franska mästerskapen i Albi. Fransmannen brukar ibland bjuda på den här typen av akrobatisk uppvisning. Lavillenie har tidigare klarat 5,30 som han själv noterat som rekord vid sidan sitt inomhusrekord på 6,16. Bästa hoppet ute har Sergej Bubka på 6,14. Där har Lavillenie klarat 6,05.

– Jag har tidigare klarat 5,30 med en baklängesvolt så det här var nytt personligt rekord, säger Lavillenie till L'Equipe.

Finalen vann sedan Lavillenie på 5,80 med traditionell teknik. Lavillenie har den här säsongen klarat 5,95 och är på det världstvåa och Europaetta. Tvåa på Europalistan är den 18-årige svensken Armand Duplantis som den här veckan tävlar i U20-VM i Tammerfors (finalen är på lördag).

Se hoppet via en länk från NRK här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.