Irene Ekelund. Foto: Bildbyrån

Löpare klara för Sveriges stafettlag

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen blev alla fyra stafettlag kvalificerade till EM i Berlin. Nu har Karin Torneklint utsett fyra löpare per lag som ska representera Sverige i stafetterna. En av löparna är 21-åringen Irene Ekelund.

I början av juli visade Irene Ekelund en strålande form under SM-veckan och vann 100-metersloppet på EM-kvalgränsen 11,50. Men medvinden var lite för stark och tiden godkändes därför inte som kvaltid. Trots det var Ekelund nöjd med sin prestation.

– Nu när det släppte ser jag ljust på EM, sade hon då till SVT Sport.

Friidrotts-EM

I veckan hade hon återigen förhoppningen om att springa under EM-kvalgränsen på hemmaplan i Tingvalla under Karlstad GP.  Trots att hon vann loppet blev tiden 11,75.

Stafettlaget uttaget

Sprinttalangen, som ännu inte är uttagen till 100 meter individuellt, får åka till EM i Berlin oavsett och representera Sverige i den korta stafetten 4x100 meter.

4x100m, herr: Tony Darkwah, Stefan Tärnhuvud, Felix Svensson, Erik Hagberg

4x100m, dam: Irene Ekelund, Claudia Payton, Elin Östlund, Hanna Adriansson-Norberg

4x400m, herr: Erik Martinsson, Joel Groth, Carl Bengtström, Dennis Forsman

4x400m, dam: Mathilda Hellqvist, Moa Hjelmer, Lisa Duffy, Josefine Magnusson

Utöver stafettlaget har även Emil Blomberg blivit uttagen på 3000 meter hinder. Emil klarade EM-kvalgränsen i juni i sommar när han sprang på 8,36.84.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-EM

Mer i ämnet