Kemoy Campbell har inget minne av att han fördes till sjukhus på bår. Foto: TT.

Löparen efter kollapsen: ”Läkarna sa att jag dog”

Uppdaterad
Publicerad

Den jamaicanske långdistanslöparen Kemoy Campbell, som kollapsade vid en inomhusgala i New York för en dryg månad sedan, berättar att läkarna hade chockerande besked:

– Läkarna sa att mitt hjärta stannade och att jag i praktiken dog, säger Campbell.

Den 28-årige jamaicanen var hare på 3 000 meter och kollapsade. Han fick vård vid banan och fördes sedan till sjukhus på en bår. Han tillbringade sedan 17 dagar på sjukhus.

– Jag har inget minne av det. Läkarna sa att mitt hjärta stannade och att jag i praktiken dog. Det var ett skrämmande ögonblick för mig, säger Campbell som genomgick en operation och fick en defibrillator inopererad.

Vill börja tävla igen

Campbell vaknade upp två dagar efter kollapsen.

– När jag vaknade upp så visste jag inte var jag var någonstans eller hur jag kommit dit. Det var skrämmande att uppleva. Jag hade inget minne av två dagar och visste inte vad som hade hänt.

Läkarna har inte kunnat fastställa någon diagnos men Campbell vill tillbaka till löparbanan.

– För min del vill jag tillbaka men läkarna tycker att jag ska ta det lugnt och genomgå tester och sedan smyga igång. Om det inte går är min karriär över, säger Campbell.

Campbell är en flitigt använd hare. Hans bästa personrekord är 7.40,79 på 3000 meter inomhus och 13.14.45 på 5000 meter inomhus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.