Maja Nilsson om förberedelserna. Foto: SVT

Maja Nilsson om skadeproblematiken: ”Ligger ju på gränsen”

Uppdaterad
Publicerad

Maja Nilsson klarade OS-gränsen på sista uttagningsdagen och har haft en sensationell sommar – men klivet mot världseliten har tagits på bekostnad av ett ont knä.

Skadeproblematiken ska dock inte hota OS-starten.

– Man ligger ju på gränsen som idrottare och det måste vi göra för att bli bland de bästa, säger hon till SVT Sport.

Höjdhopparen Maja Nilsson klarade 1,90 redan som 17-åring, men sedan väntade fyra år av skador. I år har den negativa trenden dock vänt och hon höjde tidigare i sommar sitt personbästa när hon hoppade 1.96 i Halmstad

– Jag har hoppat höga höjder på träning och det är jag inte van vid. Jag hoppade 1.90 på träningslägret och det har jag aldrig gjort tidigare till exempel, säger hon till SVT Sport.

21-åringen menar att kraven på elitidrottare är höga.

– Man ligger ju på gränsen som idrottare och det måste vi göra för att bli bland de bästa. Ibland blir det en procent för mycket och då är det bara att backa lite och göra om och göra rätt.

Knäproblemen har hämmat

Skadebekymren gör sig dock ofta påminda, även om de minskat.

– Knäproblematiken har varit under hela sommaren, det stör ju lite såklart. Men samtidigt går det upp och ner och det känns som att det är under kontroll, säger Yannick Tregaro, Nilssons tränare.

Men Nilsson väljer själv att vara positiv inför mästerskapet.

– Det är bara att gå ut och njuta och ha så roligt som möjligt, för då brukar det bli bäst, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.