Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: C More

Många övertramp för Thobias Montler i Monacos Diamond League

Uppdaterad
Publicerad

Det blev bara ett godkänt hopp för Thobias Montler i Monacos Diamond League.

Efter fem övertramp och ett 7,96-hopp blev det en femteplats för den svenske längdhopparen.

– 7,96 är inte det jag vill ha, och inte heller en femteplats, säger han.

Thobias Montler hade inte någon av sina bästa kvällar i Monacos Diamond League-tävling.

26-åringen, som blev elva i VM-finalen för en knapp månad sedan, noterades för fem övertramp av sex möjliga. På det enda godkända hoppet, som kom i den tredje omgången, mätte 7.96 och räckte till en femteplats.

Övertramp på extrachansen

Han fick, av först oklar anledning, möjligheten att göra ett nytt hopp i den femte och sista ordinarie omgången. Men även det blev alltså ett övertramp.

– (Marquis) Dendy stod över i den femte omgången, så då blev det min tur igen. Då ska tiden börja om, men de körde bara på så då var det bara åtta sekunder kvar. Sen sa jag åt dem att ”Det här måste ni ha koll på om det händer igen”, och då sa de att jag får hoppa igen sist av alla. Jag sa bara ”Yes”, men då blev det övertramp igen, säger Montler till C More, där han förklarar att han varken var nöjd eller missnöjd med kvällen:

– 7,96 är inte det jag vill ha, och inte heller en femteplats. Men jag ser faktiskt förbi det i dag, för jag har ”strugglat” ett tag, då jag även när det har varit övertramp inte varit nära åttameterslinjen. Och även om det var grova övertramp i dag så var det över åtta meter.

Grek vann tävlingen

Nästa tävling för Montler är EM i München.

– Får jag bara ordning på ansatsen och sätter foten på rätt sida av plankan så ser det bra ut. Men det ska göras också, konstaterar Montler.

Vann gjorde kubanen Maykel Masso. Hans längsta hopp mätte 8.35.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.