Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Montler berättar om uppmärksammade klippet från VM: ”Jättemärkliga kommentarer” Foto: SVT/Bildbyrån

Montler om uppmärksammade klippet från VM: ”Jättemärkliga kommentarer”

Uppdaterad
Publicerad

Inför friidrotts-VM i Eugene var Thobias Montler ett av Sveriges medaljhopp. Men svensken misslyckades i längdhoppsfinalen och slutade elva.

I kväll har han chansen att lämna den bittra eftersmaken bakom sig då Göteborgs GP väntar.

– Alltid speciellt att tävla på hemmaplan, säger Thobias Montler.

– Oavsett om det går bra eller dåligt måste man lämna det bakom sig. Man måste släppa det så fort som möjligt. Fortfarande segt att ha den i bagaget men det är bara att fortsätta, säger Montler.

Uppmärksammade råden: ”Bam ba ba bam”

Under VM fick man se tränaren Yannick Tregaro ge minst sagt speciella råd. Något som väckte uppmärksamhet på sociala medier.

– Han betyder sjukt mycket. Man har läst kommentarerna. Folk förstår inte vad han menar alls, det är jättemärkliga kommentarer som kommer ut. Men mellan oss är det solklart. Jag förstår precis vad jag ska göra. Men jag förstår att folk hemma i soffan som sitter och tittar tänker: ”Det där är helt sjukt, vet han inte vad han ska säga”.

Jagar banrekordet

Göteborgs GP avgörs på Slottsskogsvallen, där Montler jagar banrekordet.

– Det har blivit en grej att man jagar arenarekordet. 8.18 är ett rekord man vill ta här, och det är klart att de är kul att ta det på hemmaplan. Klart jag ska ha det”.

SVT sänder från tävlingarna i Göteborg i SVT/Play med start kl.18.00 i kväll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.