Inte den bästa tävlingen inför OS. Foto: Bildbyrån

Mardrömsgenrep för Meijer i Gateshead

Uppdaterad
Publicerad

Michaela Meijers personbästa är 4,83. Vid tisdagens Diamond League-tävling missade hon tre raka på 4,36. Svenskan klarade bara 4,21.

–  Det har inte gått som planerat den här säsongen, säger hon till Sportkanalen.

27-åriga Michaela Meijer deltog vid tävlingen i Stockholm Stadion den 4 juli och stod för en bra insats i återkomsten då hon hoppade 4,51.

I dag gick det sämre.

– Det kändes inte jättedåligt. Det är mer att jag efter kraschen inte haft jättemycket tid att träna och det börjar märkas, säger hon i Sportkanalens sändning.

– Nu är det bara att fokusera på att få köra lite mer träning så tror jag att det blir bra.

Svenskan hade inte det bästa genrepet inför OS när hon bara klarade 4,21 och missade tre raka på 4.36 i dagens Diamond League-tävling i Gateshead. Hon hamnade på åttondeplats i tävlingen.

Meijer har ett årsbästa som är långt högre än dagens misslyckade hopp. I år har hon hoppat 4,60 och har sedan tidigare ett personbästa på 4,83.

– Det har inte gått som planerat den här säsongen, med corona och kraschen. Men det känns bra och kroppen känns bra. Jag har formen och det är bara att komma in i det.

Var nyligen med om en bilolycka

Den 22 juni var hon och landslagstränarna Yannick Tregaro och Gustaf Hultgren med om en bilolycka i Värmland. Meijer lyckades, knappt två veckor efter olyckan, återhämta sig så pass att hon kunde börja tävla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.