Mästerskapsrekord av Fougberg: ”Det var målet”

Uppdaterad
Publicerad

Hon hade bara tränat ett hinderpass inför SM.

Och i sitt första lopp på 15 månader sprang Charlotta Fougberg in på nytt mästerskapsrekord på 3000 meter hinder vid SM i Eskilstuna.

– Jag känner mig i väldigt bra form just nu, säger hon till SVT Sport.

Fougberg satsade rejält från start och sprang den första kilometern på 3.10. Caroline Högardh följde efter, men tvingades till slut ge upp kampen. Veteranen från Göteborg stod för ett utmärkt sololopp och klockan stannade på 9.42,15 – svenskt årsbästa och nytt mästerskapsrekord.

Fougberg putsade Ulrika Johanssons tid från 2008 med fyra sekunder.

– Det var absolut målet. Det kändes fantastiskt och jag njöt hela vägen. Kul att ha lite hinder på vägen så att det blev en utmaning, säger hon till SVT Sport.

– Jag har tekniken över hindren, men har bara tränat ett hinderpass inför det här så kroppen är inte van att bryta upp 35 gånger. Nästa helg kan det gå fortare, fortsätter Fougberg med anspelning på den kommande Finnkampen.

RESULTAT

1. Charlotta Fougberg, Ullevi FK, 9.42,14

2. Caroline Högardh, Hässelby SK, 10.02,56

3. Emma Dahl, Örgryte IS, 10.11,19

4. Frida Kristiansson, do, 10.21,35

5. Emilia Lillemo, Täby IS, 10.27,47.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.