Melker Svärd Jacobsson. Foto: Bildbyrån

Tråkiga beskedet: Svensken missar VM-starten

Uppdaterad
Publicerad

I skuggan av Armand Duplantis skulle Melker Svärd Jacobsson vara det andra svenska inslaget i lördagens stavhoppskval. Under förmiddagen kom dock beskedet att han stryker sig efter en känning i baksida lår.

– Melker blev stel i ena baklåret efter det sista stavpasset på förlägret och det har inte gett med sig. Det är inte en bristning men det gör att han inte kan gå för fullt, och därför kommer han inte att starta idag, säger Gustaf Hultgren, Svärd Jacobssons tränare till förbundet.

Lördagens kval skulle bli 25-åringens debut på ett VM utomhus. I början av augusti klarade Svärd Jacobsson 5,71. Gränsen för att ta sig vidare från lördagens försök är på förhand satt till 5,75.

Friidrotts-VM

– Det var ett svårt beslut att ta, eftersom Melker är i sitt livs form. Men om man inte känner att man kan prestera sitt max på ett VM så tycker vi inte att det är värt risken att äventyra den långsiktiga planeringen för kommande säsong, där OS är huvudmålet, säger tränaren.

Herrarnas kval i stavhopp börjar 16.30.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet