Meraf Bahta slog nytt svenskt rekord

Den svenska löparen Meraf Bahta slog nytt svenskt rekord på 3000 meter vid kvällens Diamond League-gala i Monaco.

Bahta slog sitt eget svenska rekord på distansen när hon sprang in på på en nionde plats i kvällens 3000-meterslopp på 8.37.50. Det tidigare rekordet löd 8.43.08, en förbättring med nästan sex sekunder.

– Jag var sjuk för två veckor sedan, kroppen var inte helt med men jag försökte hänga med. Det känns bra, säger Meraf Bahta till TV4.

Loppet var ett fint formbesked för Bahta som laddar för VM i London i augusti där hon tänker springa både 1500 och 5000 meter. Vann loppet gjorde kenyanskan Hellen Obiri på nytt världsårsbästa 8.23.14.

Kinsey fyra

Andra svensk i Monaco var höjdhopparen Erika Kinsey. VM-aktuella Kinsey har som bäst hoppat 1.94 i år men rev denna gång ut sig på 1.90. Resultatet gav en delad fjärdeplats i tävlingen. Ryskan Mariya Lasitskene vann tävlingen på 1.97.

Rekord för Semenya

Annars bjöd galan på fin löpning när sydafrikanskan Caster Semenya slog nytt personligt rekord på 800 meter. Semenya vann loppet på 1.55.27, en hundradel bättre än hennes tidigare rekord.