Michaela Meijer. Foto: Bildbyrån

Michaela Meijer redo för nya höjder

Uppdaterad
Publicerad

Michaela Meijer är tillbaka efter sin fotskada och nu är hon redo för en tävling mot kompisen Angelica Bengtsson.

– Det är riktigt kul att köra mot varandra, säger Meijer.

Det var i maj förra året som beskedet kom att Michaela Meijers säsong var över efter en skada i foten som krävde operation. Nu är hon tillbaka, och känner sig redo för att hoppa högt.

– Det känns bra, foten är bra. Det har gått ganska fort, säger hon.

Michaela Meijer säger att hon inte trodde att hon skulle ligga på den nivån hon gör just nu så fort. Hon har fortfarande kvar det svenska rekordet utomhus, på 4,71. Men inomhus är det Angelica Bengtsson som har rekordet på 4,70. Imorgon möts dem båda i Sätrahallen, och det svenska rekordet kan vara i fara.

– Ja helt klart. Jag har hoppat på den nivån på träning senaste tiden.

Tävling mot goda vännen

Att få tävla mot Angelica Bengtsson, är något hon ser fram emot. Hon säger att deras snack under tävlingarna får dem båda att hoppa bättre.

– Vi är väldigt bra kompisar. Vi pushar varandra för att vi ska bli bättre.

Nu säger Meijer att hon hoppas att de kommer få köra emot varandra när de båda är som bäst. För det är något hon menar att de inte fått göra än. Meijer har haft en bra nivå på träning efter skadan, och trots att det fortfarande finns en del kvar att slipa på när det kommer till tekniken, så känner hon att målsättningen för 2019 har ändrats.

– Målen har höjts efter att jag kommit upp i nivå. Så nu är det samma nivå som innan skadan, så målen är som tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.