Ett hopp räckte för Angelica Bengtsson

Uppdaterad
Publicerad

Angelica Bengtssons fina form håller i sig.

På SM i Eskilstuna i dag räckte det med ett hopp för att bärga guldet.

– Men jag börjar bli lite trött nu efter att ha hoppat så många tävlingar, säger hon till SVT Sport.

Efter förra årets misslyckande, där Bengtsson skadade sig på uppvärmningen och stod över hela tävlingen, kom i dag revanschen.

Stjärnan gick in på 4,31 och klarade i första försöket. Bara tvåan Lisa Gunnarsson lyckades ta samma höjd, men 19-åringen stannade där.

Bengtsson klarade 4,62 i sista försöket och testade sedan tre gånger på 4,75 – två centimeter ovanför hennes svenska rekord – utan att vara riktigt nära.

– Andra försöket på 4,75 var ett bra hopp, men jag är också väldigt nöjd med att hoppa 4,62. Formen finns kvar, säger hon till SVT Sport och fortsätter:

– Det var härligt att hoppa i dag. Det var medvind och soligt när jag hoppade så jag är nöjd med dagen. Att sätta mästerskapsrekord var också kul.

Michaela Meijer gjorde sin första tävling på ett år på grund av skador. Hon körde kort ansats och flög över 3,69 i andra försöket, men rev därefter ut sig på 3,81.

RESULTAT

1. Angelica Bengtsson, Hässelby, 4.62

2. Lisa Gunnarsson, do, 4.31

3. Hanna Jansson, Ullevi FK, 4.09

4. Ellen Olsson, Wärnamo SK, 4.01

5. Alva Sundin, Täby IS, 3.93

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.