Michaela Meijer slutade tvåa i Tjeckien. Foto: Bildbyrån

Michaela Meijer tvåa i Tjeckien

Uppdaterad
Publicerad

Efter svenska rekordet i somras på 4,83 har Michaela Meijer haft det tyngre. I dag slutade hon tvåa i Continental tour-tävlingen i Tjecken när hon klarade 4,54.

– Jag tycker att det var ett steg framåt, säger SVT Sports expert Alhaji Jeng.

Första augusti satte Michaela Meijer svenskt rekord när hon klarade 4,83 i Norrköping. Under SM i Uppsala var förväntningarna höga med en förväntad duell mellan Meijer och Angelica Bengtsson.

Men då klarade Michaela Meijer ”bara” 4,36 och i söndags rev hon ut sig på 4,42 i Finnkampen.

”Ett steg framåt”

I kväll letade hon efter rekordformen i Ostrava under Continental tour-tävlingen. Hon gick in på 4,24 och var felfri till 4,44. I nästa höjning på 4,54 rev hon första försöket för att sedan klara det i andra. Men sedan tog det stopp och hon slutade tvåa i stavtävlingen. Vann gjorde Holly Bradshaw som klarade 4,60 i andra försöket.

– Jag tycker att det var ett steg framåt även fast inte resultatet visar det.  Hon var mycket bättre teknisk i dag. Nu vet jag inte hur hon ska tävla framöver, men hon kanske kan bygga vidare på det här och ta med sig den känslan i träningen som komma skall, säger SVT Sports expert Alhaji Jeng.

ARKIV: Här sätter Meijer ett nytt svenskt rekord (1 augusti 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.