Foto: AP/TT

Mo Farah utreds för dopning

Uppdaterad
Publicerad

Nu hamnar regerande OS-, EM- och VM-vinnaren på långdistans, Mo Farah, under luppen i den dopningshärva som blossade upp i förra veckan.      

– Vi ska kolla på bloddata och övrig data – allt som omger hans medicinska behandlingar. Vi måste se till att vi inte missat något, sade Ed Warner, ordförande för det brittiska friidrottsförbundet till BBC Radio.   

Förra veckan kom uppgifter om att Alberto Salazar, Farahs tränare, haft dopade atleter i sitt stall. Mo Farah avstod söndagens Diamond League på grund av utredningens omständigheter.

Friidrott säsong 2015

Utredningen fortgår – inget fastslaget

Uppgifterna mot Salazar har ännu inte bevisats, men Ed Warner råder ändå sin landsman till att backa något från relationen till tränaren.

– Om jag var en nära vän till Mo och han frågade mig vad jag tyckte han skulle göra, hade jag nog lutat åt att svara ”Vet du? Det lättaste är nog att ta en paus i den relationen, se hur det utvecklar sig”.

– Men det är ett svårt val att göra. Det finns problematiseringar med lojalitet – ingenting har bevisats vad gäller Salazar, tillade Warner till BBC Radio.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrott säsong 2015

Mer i ämnet