Mondo tände till före rekordförsöket: ”De ville inte spela en svensk låt”

Uppdaterad
Publicerad

Armand Duplantis blev störd inför sitt världsrekordförsök på 6,19 i Birmingham. Han skrattade åt anledningen efteråt.

– Haha, det var ganska lustigt och galet. De vägrade att spela den låt som jag hade valt, säger Duplantis till SVT Sport.

Han var så nära att SVT Sports expert Alhaji Jeng trodde att Duplantis äntligen klarat rekordet.

– Det irriterar mig lite grand. Det är på en nivå att det är så nära att jag bara behöver få till det rätta hoppet. Det är frustrerande eftersom jag vet att jag kan klara det men jag måste göra det också, säger Duplantis från hotellet i Birmingham till SVT Sport.

Det var 48:e gången du missade rekordhöjden 6,19. Har du börjat fundera på det för mycket?

– Nej, jag har gjort försök mot ribban betydligt mer än 48 gånger i mitt liv. Jag har visserligen inte klarat det de två senaste åren men när jag var yngre försökte jag ofta på höga höjder på träning och är van vid att missa dem även fast jag ville över ribban. Jag vet om vad som behöver göras väldigt väl. Jag har alltid haft barriärer i min karriär och försökt komma över dem och är inte den som ger upp. Det är väldigt nära nu, jag ska bara få ihop det.

”Förklarade att det inte var en galen låt”

Du verkade vara irriterad över något i samband med rekordförsöket. Vad handlade det om?

– Haha, det var ganska lustigt och galet. De vägrade att spela den låt som jag hade valt. Jag ville att de skulle spela en låt av Jireel. Men de sa att de inte kunde spela en svensk låt eftersom det var en internationell publik som talade engelska på plats. Det var ett ganska galet resonemang. Jag var inte arg på funktionären utan på dj:en. De förklarade att publiken inte skulle förstå vad låten handlade om. Jag försökte förklara att det inte var en galen låt men de ville ändå inte spela den, säger Mondo om att han ville ha rapartisten Jireels låt ”Mano” spelad.

Nästa tävling blir en gala i Belgrad 7 mars. Det blir i samma arena där inne-VM avgörs 18-20 mars.

– Det blir en viktig tävling för att få känna på banorna. Jag hoppas på att kunna slå världsrekordet före VM. Det är mitt nästa mål, säger Duplantis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.