Amerikansk supertid på 200 meter: ”Fullkomligt utklassade”

Uppdaterad
Publicerad

Amerikanen Noah Lyles slog till med tiden 19,50 på 200 meter i Diamond League-tävlingen i Lausanne. Tiden innebär att han är den fjärde snabbaste mannen genom tiderna på 200 meter.

– De är fullkomligt utklassade, säger SVT:s expert Kajsa Bergqvist i sändning.

Amerikanen Noah Lyles fortsätter att imponera. Under kvällens Diamond League-tävling i schweiziska Lausanne slog 21-årige Lyles till med tiden 19,50. Det innebär att han kliver upp på fjärde plats över de snabbaste männen på 200 meter.

– Vilken uppvisning. Den utväxlingen sista 100 när han bara glider ifrån det här fältet. De är fullkomligt utklassade, säger SVT:s expert Kajsa Bergqvist i sändning.

De tre som har sprungit snabbare är Michael Johnson vars bästa tid är 19,32, Yohan Blake på 19,26 och världsrekordinnehavaren Usain Bolt på 19,19.

Kanontid av norska talangen

Dessutom slog Lyles just Bolts tidigare banrekord med sju hundradelar.

En annan som också slog till med en kanontid den här kvällen var den norska stortalangen Jakob Ingebrigtsen. 18-åringen slog till med 3.30,16 och blev tvåa på 1500-metersloppet. Det gav norrmannen ett nytt personligt rekord.

Med den tiden blev han tvåa efter kenyanen Timothy Cheruiyot, som vann på tiden 3.28,77.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.