Foto: Bildbyrån

Norsk ilska mot att Stockholm lockar med Ingebrigtsen

Uppdaterad
Publicerad

Diamond League-galan i Stockholm 4 juli har marknadsfört en ”superduell på 1500 meter” mellan unge Europarekordhållaren Jakob Ingebrigtsen och regerande världsmästaren Timothy Cheruiyot. Problemet är bara att norrmannen inte tänkt ställa upp. 

– De måste ta bort namnet från hemsidan, säger fadern och tränaren Gjert Ingebrigtsen.

Han är förvånad över att Bauhausgalan marknadsför tävlingen med duellen på 1500 meter.

– Det är väldigt dumt och konstigt att de lägger det på hemsidan när det varken diskuterats eller överenskommits. De måste ta bort detta från hemsidan, det kommer jag att se till, säger Ingebrigtsen till NRK.

Ännu under tisdagskvällen ligger uppgifterna kvar på Bauhausgalans hemsida.

– De kan inte använda Jakob för att locka publik när inget avtal har diskuterats eller undertecknats, fortsätter han.

När NRK upplyser tävlingsledaren Jan Kowalski om den norska inställningen ber han om att få kontrollera uppgifterna och återkomma. 

Agenten Wessfeldt tar på sig skulden

20-årige Ingebrigtsens agent Daniel Wessfeldt, som även har Armand Duplantis i sitt stall, säger att det rör sig om ett missförstånd. Det hänger till viss del på om det blir en Diamond League-tävling i Oslo 1 juli.

– Jag har haft en dialog med arrangören i Stockholm om att det kan vara aktuellt för Jakob att springa i Stockholm om Bislett Games ställs in. Jag borde ha sett till att inget kommunicerades. Det är mitt fel, säger Wessfeldt som arbetar med flera olika scenarior i dessa pandemitider.

Även om det inte blir några tävlingar i Oslo är Ingebrigtsens start i Stockholm högst osäker.

– Det är inte alls säkert att han springer i Stockholm, säger pappa Ingebrigtsen.

MER FRIIDROTT: Här klarar Duplantis 6,10 meter (6 juni)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.