Jakob Ingebrigtsen efter guldet på 5000 meter. Foto: BILDBYRÅN

Norska sensationen Jakob Ingebrigtsen får springa Diamond League

Han slog till två gånger om under EM i Berlin och fick med sig dubbla guld hem. Nu har 17-årige norska löparsensationen fått fler tävlingar att se fram emot. Idag blev det nämligen klart att Jakob Ingebrigtsen får slåss om vinsten även i Diamond League, efter att ha stått på väntelista, meddelar hans agent Daniel Wessfeldt enligt NRK.

Den unge norrmannen Jakob Ingebrigtsen tog sensationellt guld på 1500 meter, vilket fick norska kommentatorerna att få glädjefnatt. Mindre än 24 timmar senare vann han, i överlägsen stil, även 5 000 meter. Tvåa kom dessutom storebror Henrik Ingebrigtsen.

Ingebrigtsen hade inte tillräckligt många poäng för att vara med bland de 12 som springer Diamond League-finalen. Någon var helt enkelt tvungen att stryka sig, vilket någon alltså gjort nu. I nuläget är det oklart vem.

Supertalangen har startat i en Diamond League-tävlingen den här säsongen, i Monaco i slutet på juli. Då blev det en fjärdeplats och personligt rekord.

Placeringen i Monaco räckte till en 14:e plats. Jakobs storebror Filip var redan klar för finalen.

Diamond League 2018 består av fjorton tävlingar och finalen på 1500 meter avgörs i Zürich 30:e augusti. Den lycklige vinnaren kammar hem 50 000 dollar (cirka 441 000 kronor).