Emil Millán de la Oliva jublar efter målgång. Foto: TT

Nytt juniorrekord av Emil Millán de la Oliva

Uppdaterad
Publicerad

Emil Millán de la Oliva vann 10 000 metersloppet under Finnkampen på tiden 29,10,22. Det var ett nytt personbästa och även ett svenskt juniorrekord på distansen för 19-åringen.

Så sent som i fredags var Emil Millán de la Oliva, 19 i Bryssel då han sprang entimmesloppet under Diamond League-tävlingen. I dag var han på plats i Tammerfors för att tävla i 10 000 metersloppet. Där blev det en svensk dominans då laget tog maximala 16–6.

Snabbast var Emil Millán de la Oliva som slog nytt svenskt juniorrekord på 29,10,22 som även är nytt personligt rekord.

Finnkampen

– Vi tröttade ut dem och det var bara att köra på slutet, säger Emil Millán de la Oliva och fortsätter:

– Jag kom ju i går från Bryssel så det blev lite sömn och jag var sliten. Men jag hittade krafter och det var kul att ta segern för Sverige.

”Det var mäktigt”

Han har knappt hämtat sig sedan fredagens tävling i Diamond League. Då slog Mo Farah världsrekord i entimmeslöpning. I hasorna hade han Emil Millan de la Oliva som spurtade med Farah den sista biten.

– Det var mäktigt och det är svårt att toppa den känslan. Det var så mycket känslor och det tog bort all trötthet. Det var som en dröm.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Finnkampen

Mer i ämnet