Johannes Vetter vräker iväg spjutet 96,26 på Slaski stadion i Chorzow. De antike grekiske spjutkastaren som är tatuerad på ryggen vakar över tysken. Foto: TT

Nytt monsterkast i spjut av Vetter

Uppdaterad
Publicerad

Johannes Vetter fortsätter att mata ut långa spjutkast. Efter 93 och 94 meter förra veckan så kastade tysken 96,29 i polska Chorzow under gårdagen.

Vetter har angenäma minnen av Chorzow. Det var där han förra året noterade sitt personrekord 97,76. Med kastet vid Europacupens Super League har tysken två av de tre längsta kasten genom tiderna efter Jan Zeleznys världsrekord på 98,48 från 1996.

– Jag är väldigt glad över mitt resultat i dag och för att ha gett Tyskland sju poäng, säger Vetter som var tvungen att avbryta tävlingen efter fyra kast beroende på en känning i högra låret.

– Det var lite ledsamt att behöva avbryta i förtid eftersom jag kände smärta i knästräckarmuskeln, säger Vetter till det europeiska friidrottsförbundet.

Vetter har nu de fem längsta kasten i världen den här säsongen. Tvåa i statistiken är indiern Neeraj Chopra med 88,07.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.