Johannes Vetter är i storform och matar ut kasten en bra bit över 90 meter. Foto: TT

Vetter med nytt jättekast i spjut

Uppdaterad
Publicerad

Johannes Vetter visar storform.

Inom två dagar har tysken kastat 93 respektive 94 meter.

I onsdags kastade Vetter 94,20 i Ostrava vilket han följde upp med 93,20 hemma i Dessau i går.

– Jag trodde inte att jag skulle kasta så långt igen, säger Vetter efter 93-meterskastet i Dessau under fredagskvällen till internationella friidrottsförbundet.

– Det är verkligen något speciellt att kasta 93,20, speciellt som det bara var 48 timmar efter förra tävlingen. Jag är verkligen nöjd med resultatet, säger Vetter som har 97,76 från förra året som personrekord.

Den ende i spjuthistorien, med de nya spjuten, som kastat längre är Jan Zelezny vars världsrekord från 1996 lyder på 98,48.

Vetters 94 och 93-meterskast är de sjunde och elfte längsta kasten någonsin. Vetter har sex av de 13 längsta kasten i spjuthistorien.

Svagt formbesked av höjdhoppsstjärnor

I längdhopp vann världsmästaren Malaika Mihambo på 6,68, vilket är en bit från toppformen.

I höjdhoppet var det anmärkningsvärt svaga insatser från några av de största stjärnorna. Världsmästaren Maria Lasitskene tog bara 1,80 medan Yaroslava Mahuchikh, som tog 2,06 inomhus i vintras fick nöja sig med 1,92 och blev slagen av sin ukrainska landsmaninna Iryna Herashchenko som överraskande vann på samma höjd.

Lasitskene är en av hittills 27 ryska friidrottare som fått klartecken att tävla internationellt som neutrala aktiva under säsongen.

Armand Duplantis vän och rival Sam Kendricks vann stavhoppet på 5,80 och rev sedan tre gånger på 5,91.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.