Duplantis ska tävla på Bislett 1 juli, om tävlingen blir av. Foto: Bildbyrån

Nattflyg från Sverige kan rädda Oslos Diamond League-gala

Uppdaterad
Publicerad

Ett nattflyg från Stockholm, fyllt med internationella friidrottsstjärnor, skulle kunna rädda Oslos Diamond League-gala i sommar.

Norge har stränga inreseregler med krav på hotellkarantän i tio dagar för inresande. Det betyder i nuläget att klassiska Bislett Games inte kan genomföras den 1 juli.

Om friidrottsstjärnorna inte får undantag från karantänsreglerna så att de kan komma till Oslo dagen före tävlingen kan det bli svårt att få till någon gala i den norska huvudstaden.

Sverige ska användas som transitland

Men om Norge, som man tänkt ansluter sig till EU:s vaccinpass-regler som ska träda i kraft den 1 juli, hoppas tävlingschefen ändå på att få till tävlingen. Detta genom att använda Sverige som transitland.

– Det är inte otänkbart att vi då bokar ett flyg som går från Stockholm vid midnatt och som landar den 1 juli. De aktiva är då på hotellet vid två-tre-tiden och tävlar sedan på kvällen, säger Steinar Hoen.

Han tror att de internationella stjärnorna går med på den idén.

– Om jag pratar med dem så tror jag att de gör det, säger Hoen.

De tävlande skulle efter tävlandet åka tillbaka till Stockholm där det är Diamond League-gala den 4 juli.

KLIPP: Titta – här agerar Duplantis funktionär (24 maj 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.