Foto: Bildbyrån

Olympisk guldmedaljör stängs av från VM

Uppdaterad
Publicerad

Friidrotts-VM i Eugene skakas av två nya dopningsfall. Amerikanska 400 meters-löparen Randolph Ross samt den kenyanska marathonlöparen Lawrence Cherono är avstängda från mästerskapet.

Randolph Ross fanns med i det amerikanska stafettlaget som tog OS-guld på 4x400m i Tokyo. Nu stängs han av för att inte ha infunnit sig vid en dopningskontroll, meddelar det internationella friidrottsförbundet i ett pressmeddelande.

Även den kenyanska marathonlöparen Lawrence Cherono stängs av. I en dopingskontroll den 23 maj hittades den förbjudna substansen trimetazidine i hans blod. Preparatet är godkänt i vissa länder för att behandla kärlkramp, men är förbjudet av antidopningsbyrån Wada.

Friidrotts-VM

Cherono kom fyra i OS samt är den åttonde snabbaste maratonlöparen genom tiderna med sin tid 2.03,04 vid Valencia Marathon 2020.

Sedan tidigare är 800-metersstjärna Nijel Amos avstängd från VM. Amos som tog OS-silvret i London 2012.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet