OS-mästaren Mihambo gläds med Sagnia: ”Glad att hon är tillbaka” Foto: Bildbyrån

OS-mästaren gläds med Sagnia: ”Glad att hon är tillbaka”

Uppdaterad
Publicerad

Den regerande OS-, EM- och världsmästaren Malaika Mihambo gläds åt att Khaddi Sagnia hoppade 6,95 och vann Diamond League-tävlingen i Eugene, Oregon, i lördags.

– Jag är så glad över att hon är tillbaka, säger tyskan.

Mihambo är grenens dominant och är regerande mästare i OS, VM och EM. I år har hon öppnat säsongen med 7,09 och är världsetta. Precis som Sagnia har hon fyllt 28 år tidigare i år och de har tävlat mot varandra nästan hela karriären.

Sagnia vann på 6,95 på den blivande VM-arenan Hayward Field i Eugene, Oregon i lördags, ett skönt formkvitto inför mästerskapet 15-24 juli.  

Friidrotts-VM

– Det är så häftigt att hon hoppade så långt. Vi pratade i Birmingham (Diamond League-tävling) om Eugene och jag sa åt henne: ”Go and rock” och så gjorde hon det, vilket var så coolt för henne, säger Mihambo till SVT Sport i en digital intervju inför Continental Tour-galan i nederländska Hengelo på måndag.

KLIPP: Nytt personbästa för Sagnia (28 maj)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Khaddi Sagnia med personbästa. Foto: Bildbyrån

”Roligare med konkurrens”

Att Sagnia kommit tillbaka på högsta nivå med ett nytt personrekord på 6,95, som gör henne till trea i världen just nu, och har sju meter inom räckhåll som första svenska uppskattas av Mihambo som har 7,30 som personrekord.

– Jag vet att hon är stark idrottare men haft problem emellanåt med skador. Jag är så glad över att hon är tillbaka. Det är alltid roligare för mig att hoppa när det finns konkurrens och jag får känna pressen. Jag ser fram emot VM och även EM och att då få tävla mot Khaddi, säger Mihambo.

Vad tror du krävs för en medalj i VM?

– Jag vill inte tala om siffror, mycket beror på vädret, men vi vet alla att om man hoppar över sju meter är det stor chans till medalj, säger Mihambo som tränat för att uppnå en större snabbhet och stabilitet på ansatsbanan.

– Jag har fått en bra start på säsongen och känner ett bra självförtroende inför VM, säger Mihambo.

Sagnia finns inte med i Hengelo men en svenska finns med i startfältet: Tilde Johansson.

Startlistor Hengelo.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Khaddi Sagnia och Alhaji Jeng. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet