• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Otterling missar resten av inomhussäsongen. Foto: Bildbyrån

Otterling skadad – missar resten av inomhussäsongen

Uppdaterad
Publicerad

Andreas Otterling har ådragit sig en stressfraktur och missar inomhus-SM nästa vecka. Även kommande tävlingar är i fara.

”Inomhus-VM är helt otänkbart”, säger en besviken Otterling till SVT Sport.

Andreas Otterling slog personligt rekord med sex centimeter när han hoppade 8,12 i Globengalan för drygt en vecka sedan. Därefter åkte han till världens största gala i Glasgow där han blev som bäst fyra i tävlingen efter att ha hoppat 7,92. Men nu är inomhussäsongen över för längdhopparens del.

– Det handlar om en stressfraktur i båtbenet i foten. Jag vet inte exakt hur det har uppkommit, men jag har haft lite ont i ett par månader och den senaste tiden har jag känt att det har besvärat mig. Fötterna är inte det bästa stället att få det på, säger Otterling till SVT Sport.

Svensken såg fram emot inomhus-SM där han skulle jaga kvalgränserna till inomhus-VM och OS i Rio de Janeiro, men tvingas nu alltså att vila från all friidrott tills skadan lagt sig.

– Inomhus-VM är helt otänkbart. Nu får jag höra vad som sägs men det blir nog helvila fram till dess, så det är inget att tänka på, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.