Armand Duplantis. Foto: Bildbyrån

Ovädret ställer till det för VM-svenskarna

Uppdaterad
Publicerad

Det är visserligen ett inomhus-VM det handlar om, men ovädret över de brittiska öarna ställer ändå till det för de svenska friidrottarna.

Flygplatsen i Birmingham går inte att landa på och stavhopparna Armand Duplantis och Melker Svärd Jacobsson har därför fått ta omvägar till VM-staden.

– ”Mondo” (Duplantis) har landat i Manchester och är på väg hit i taxi. Melker har landat i London, så han är också i rätt land i alla fall. Den enda som inte är i rätt land är Angelica Bengtssons tränare Peter Widén, han sitter fast i Frankfurt, säger förbundskapten Karin Torneklint.

Friidrotts-VM

Alla stavar ska i alla fall vara på plats för den blågula stavhoppstrion, som tävlar på lördag (Bengtsson) och söndag (herrarna).

Kaosvädret med mycket snö och hårda vindar påverkar även friidrottarna som redan är på plats i Birmingham. På fredagskvällen var transporterna från de aktivas hotell inställda och på Twitter skriver Meraf Bahtas tränare Ulf Friberg att de svenska 1 500-meterslöparna i stället fick värma upp med en promenad till arenan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet