Övertygande säsongsdebut av Sagnia

Uppdaterad
Publicerad

Khaddi Sagnia övertygade i sin säsongsdebut i längdhopp. Svenskan vann galan i Berlin på 6,68 och besegrade OS-mästaren Malaika Mihambo på hennes hemmaplan.

– Jag förväntade mig det här resultatet. När jag hoppade 6,50 tänkte jag att ”Nej, det här är inte tillräckligt bra och jag behöver förbättra mig”. Så jag blev verkligen glad över att kunna göra det, säger Sagnia till arrangören.

Inför den femte omgången hade Sagnia hoppat 6,50 men fick på en perfekt plankträff och flög iväg 6,68 och var tydligt glad över insatsen när hon hoppade ur gropen.

Hon besegrade bland annat den regerande OS- och världsmästaren Malaika Mihambo som hade stora problem med sin ansats.

Efter tre underkända stod Mihambo över i fjärde omgången och gjorde ett säkerhetshopp i den femte, ett par decimeter kvar till plankan, där hon fick med sig ett resultat, 6,19.

Mihambo nöjd trots andraplatsen

I det sista hoppet fick hon på en bra plankträff, jublade över resultatet, men nådde ändå inte Sagnia med sina 6,66 som blev en tredjeplats efter att den tyska lagkamraten Merle Homeier också hoppade 6,66 i sista omgången men hade ett bättre andraresultat.

– 6,66 är helt okej. Eftersom det var första längdhoppstävlingen för säsongen handlade det om att hitta tajmingen. Jag lyckades göra det och det spelade ingen roll att jag inte vann i dag, säger Mihambo till arrangören.

Sagnias hopp var nära världsårsbästat, 6,70, som sedan den 16 januari tillhör Florentina Costina.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.