Foto: Bildbyrån

Pappa Greg Duplantis: ”Tror att det kan bli en högre nivå på OS”

Uppdaterad
Publicerad

Med två färska världsrekord är stavhopparen Armand Duplantis friidrottsvärldens hetaste idrottare just nu. Nästa stora mål är OS i Tokyo – där tror tränare och pappa, Greg Duplantis, att sonen slår till igen.

– Då kan han förhoppningsvis hoppa ännu lite högre, det är planen, säger Greg Duplantis till SVT Sport.

Duplantis kom till franska Lievin med efter att i de två senaste tävlingarna ha hoppat på världsrekorden 6,17 och 6,18. 20-åringen gjorde ett försök att putsa rekordet med ytterligare en centimeter, men fick nöja sig med 6,07 som segerresultat.

– Jag är nästan glad över att jag inte slog världsrekordet i kväll eftersom det blivit så galet, sa Duplantis till SVT Sport efteråt.

– Nu vet folk att jag inte kan sätta världsrekord i varje tävling. Så det är bra. Jag har den pressen på mina axlar. Jag kan hoppa högt men inte sätta världsrekord i varje tävling. Men hur ska jag kunna beklaga mig när jag hoppat 6,07, över sex meter är ju bra.

Men de som står Duplantis närmast, tränarna och föräldrarna Helena och Greg Duplantis, tror att sonen har högre höjder i sig – och att att han slår till på OS i Tokyo.

– Nu ska han vila lite, och så ska Helena ge honom ett träningsprogram precis som hon brukar. Det blir lite fysträning och lite hopp för att om han kan bli ännu lite starkare och snabbare till utomhussäsongen och OS. Då kan han förhoppningsvis hoppa ännu lite högre, det är planen, säger Greg Duplantis.

Det låter smått otroligt.

– Ja, men jag tror ändå att det kan bli en högre nivå på OS. Det tror jag.

Vad väntar ni er för höjder på OS?

– Jag vet inte. Men högre!

Här slår Duplantis sitt eget världsrekord (15 februari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.