Publikpremiär för Duplantis – ställs mot tufft motstånd

Uppdaterad
Publicerad

Ikväll gör Armand Duplantis sin första tävling inför publik den här säsongen.

Diamond League-tävlingen i Monaco är dessutom svenskens första för säsongen mot världseliten, som SVT sänder, på SVT1 och i spelaren ovan, med start klockan 20.00. Dock utan Kendricks, vars stavar inte finns på plats.

– Jag är en tävlingsmänniska, så när de bästa är här så tror jag att jag kommer höja min nivå, sa Duplantis inför galan.

Diamond League-tävling i Monaco och inga flyg som kunde ta stavarna. Då fick Armand Duplantis mamma Helena helt sonika sätta sig i bilen och köra ned från Uppsala – 245 mil enkel väg.

– Jag kanske borde ha kört i stället, jag har lite dåligt samvete. Men min mamma skulle aldrig låta mig sätta mig i en bil och köra 20 timmar.

Armand Duplantis har ett tätt schema just nu, där han efter kvällens tävlingar flyger tillbaka till Sverige för SM på söndag.

– Jag är en tävlingsmänniska, så när de bästa är här så tror jag att jag kommer höja min nivå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.