Renaud Lavillenie klarade 6,02 i Frankrike. Foto: Uli Deck/AFP/TT

Renaud Lavillenie över sex meter igen – efter fem år

Uppdaterad
Publicerad

Armand Duplantis världsårsbästa blev kortlivat.

Ett par timmar efter ”Mondos” 6,01 hoppade Renaud Lavillenie 6,02 i Frankrike – fransosens första sexmetershopp sedan 2016.

– Jag visste att jag kunde klara sex meter, men jag trodde inte att jag skulle göra det så tidigt på säsongen, säger Lavillenie.

Armand Duplantis vann stavtävlingen i Düsseldorf på 6,01, och blev därmed den stavhoppare som hoppat högst i världen 2021.

Men han blev av med världsårsbästat bara någon timme senare, då Renaud Lavillenie – som var världsrekordinnehavare innan Duplantis övertog världsrekordet i fjol. Lavillenie slog nämligen till med sitt första sexmetershopp sedan mars 2016. Lavillenie hoppade nämligen 6,02 vid en tävling i franska Tourcoing.

– Det är verkligen ett nöje att komma tillbaka till den här nivån. Jag visste att jag kunde klara sex meter, men jag trodde inte att jag skulle göra det så tidigt på säsongen. När jag ser hur jag klarade 6,01 så känner jag att det finns möjlighet att klara 6,05 och 6,10 i vinter och kämpa om det olympiska titeln i sommar, säger 34-åringen, enligt La Voix des Sports.

Lavillenie gjorde även ett försök på världsrekordhöjden 6,20, men klarade inte det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.