Danil Lysenko. Foto: TT Nyhetsbyrån

Rysslands återtåg till friidrotten avbryts

Publicerad

Ryssland fortsätter att vara avstängt från den internationella friidrottsscenen.

Landet har inte tillåtits delta på internationella tävlingar sedan november 2015 – och nu meddelar Internationella friidrottsförbundet att processen att återinföra nationen tills vidare läggs på is och att man överväger att helt och hållet utesluta Ryssland från sporten, skriver nyhetsbyrån AFP.

Beskedet kommer bara en dag efter beslutet att temporärt stänga av ordföranden Dmitrij Sjlijachtin och flera andra företrädare för det ryska friidrottsförbundet (Rusaf) på grund av ”allvarliga överträdelser mot dopningsreglerna”.

ARKIV: Ryssland kan missa flera OS (23 okt 2019)

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Ryssland kan missa flera OS Foto: Bildbyrån/Rörligt SVT

– Rådet avbröt återinförandet av Rusaf omedelbart i väntan på upplösningen av anklagelserna, säger Rune Andersen, ordförande för Internationella friidrottsförbundets specialgrupp som övervakar Rysslands återinsättande.

Rusaf anklagas för att ha förhindrat en utredning av höjdhopparen Danil Lysenko, VM-silvermedaljör 2017, som misstänks ha brustit i sin vistelserapportering i samband med flera dopningstester.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer